Low pass bij de Nasa

Op zaterdag hebben we het rustig aan gedaan; ‘s Middags de velden bekeken voor onze trip naar First Flight Airfield en een voorlopige route bepaald.

‘s Avonds na een heerlijke sushi maaltijd bij het voor ons inmiddels bekende Seito, een film gezien, de tweede alweer deze vakantie. Deze keer was het Lucy; een aanrader.

Sushi
Zondag begon voor mij vroeg met een rondje hardlopen; met 14,7km op weg naar de 15 die ik straks in november ga lopen in Berg en Dal.
Daarna douchen en eten en dan gauw naar het vliegveld waar Sietse en ik vandaag onze eerste trip gaan beginnen. Vandaag willen we weer even bij de Nasa langs en dan een burger eten op Merritt Island, ten zuiden van Cape Canaveral.
De kist staat netjes getankt op ons te wachten en na de checks ga ik op de linkerstoel zitten om ons langs Orlando naar de Oost kust te vliegen.
De verkeersleiding houdt ons op onze route en geeft zo af en toe informatie over andere vliegtuigen.
Na ongeveer een half uurtje vliegen komt de landingsbaan van de space shuttle in zicht en begin ik aan de daling, om vervolgens op een paar meter hoogte over de baan te vliegen. Aan het eind weer de neus omhoog en nog een klein kwartiertje doorvliegen naar Merritt Island. Daar krijgen we voor $15 een auto mee en zoeken we een plek waar we een burger kunnen eten.
Om 13:20 start Sietse de motor voor de terugvlucht en stuurt ons naar het noorden, waar we nogmaals vlak boven de baan van de Nasa een Low Pass maken. Vervolgens linksaf naar het westen en algauw worden we door Orlando Approach losgelaten voor een landing op “ons” North Orlando Airfield.
Op de terugweg nog even wat kleine boodschappen gedaan en dan gauw naar het hotel, waar we de voorbereiding voor de vluchten van de komende drie dagen gaan doen.

Nasa TTS

SAB