A pilots dream…

En zomaar zit er alweer 10 jaar tussen onze laatste trip naar de VS en vandaag… In 2014 zijn Sietse en ik naar Florida gegaan, om van daar naar het veldje te vliegen waar de Wright Brothers in 1903 voor het eerst gemotoriseerd vlogen.

Zoals in de vorige blogs is te zien is er veel veranderd sinds die tijd. Ook voor Sietse en mij is er in de afgelopen 10 jaar veel veranderd. Wat hetzelfde is gebleven is onze passie voor het vliegen.

We vonden het dan ook hoog tijd om weer een keer plannen te maken om weer een geweldige trip naar de VS te maken om daar te gaan vliegen. Elke trip die we samen gemaakt hebben stond in het teken van “iets speciaals”. Van vliegen in een watervliegtuig, glass cockpit, Reno Airraces, low pass bij de Nasa, Key West tot de vlucht naar First Flight Airfield in 2014.

Dit jaar hebben we het plan opgevat om vanuit Orlando met een Cessna 172 een vlucht te maken naar de Bahamas, Marsh Harbour op de Abacos eilanden groep. Echt iets voor op de bucketlist van een hobby-vlieger…

Omdat dit voor de VS een internationale vlucht is, brengt dat veel voorbereiding met zich mee; Customs & Border Patrol, Flight plans, survival benodigdheden, etc… Inmiddels hebben we contact met een aantal piloten die dit al vaker hebben gedaan en met bedrijven die de benodigde spullen verhuren. En natuurlijk hebben we ook alvast voor het huren van het vliegtuig weer contact gezocht met VanAnda Aviation. Hier hebben we in 2014 ook gehuurd. Toen vanaf het veld Orlando North, wat ongeveer een uurtje rijden van ons hotel lag. Dit jaar vliegen we vanaf Kissimmee, voor ons beiden ook een bekend veld. Het hotel ligt er zo’n beetje tegenover.

We zullen op 10 april met Jet Blue via New York naar Orlando vliegen en op 18 april verwachten we weer op Schiphol te staan. Als alles volgens plan verloopt zijn we 14 en 15 april onderweg naar Marsh Harbour. We hebben West Palm Beach uitgekozen voor de douane afhandeling.

Vanaf de 10e april zal ik op dit blog weer een soort dagboekje bijhouden van onze belevenissen…